21.1.2014

Kolmen hillon purkki








Dansukkerin blogihaaste, jossa 20 bloggaajaa kisaavat Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä jatkuu.



Haasteen ensimmäinen teema oli "Ihania joulumakeisia Dansukker Glukoosisiirapilla". Toteuttaminen oli niin hauskaa. Keittiöni muuttui hetkeksi pieneksi karkkitehtaaksi ja lopputulos oli mahtava. Käy täällä kurkkaamassa.
Ja kaikkien herkkubloggaajien luomukset löytyvät Dansukkerin facebook-sivustosta täällä.

Toisen vaiheen teema on:
Haastava haaste nyt talvella, jos et halua käyttää pakastetuotteita. Minä en ainakaan halua. Yritän käyttää sitä mitä löytyy tuoreena... tai kuivana.


APRIKOOSI-PUNAVIINI-PÄHKINÄHILLO                     

Sopii hyvin tarjottavaksi erikoisjuustojen kanssa, jäätelökastikkeeksi tai kääretortun täytteeksi. Pitkän keittämisen ansiosta, sopii myös lapsille.

250 g pehmeitä kuivatuja aprikooseja
3 dl punaviiniä
3 rkl sitruunamehua
100 g saksanpähkinöitä

Liota aprikoosit punaviinissä yön yli. Lisää sitruunamehu ja keitä 20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää pähkinät (älä keitä pähkinöitä!). Kaada hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa. 


KURKKU-MINTTUHILLO                  

Tämä epätavallinen yhdistelmä saattaa aiheuttaa ennakkoluuloa ja epäilystä, mutta se on todella ihana, raikas ja erikoinen ja täysin kokeilun arvoinen. Sopii erittäin hyvin croissanttien ja pinaattilettujen kanssa.

500 g kurkkua
3-4 oksaa tuoretta minttua
1 tl Dansukker vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua

Paloittele kurkku ja hienonna tehosekoittimella yhdessä mintun oksien kanssa. Kaada seos kattilaan ja anna kiehua. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja hillosokeri ja keitä 15 minuuttia. Kaada hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.


PORKKANA-OMENA-APPELSIINIHILLO     

Tämä hillo on ehkä enemmän porkkanakakku lasipurkissa. Neilikka, vanilja ja kaneli antavat hillolle "sitä jotain", minkä takia joudut avaamaan purkkia aina uudelleen ja uudelleen, niin kauan kunnes lasipurkin pohja alkaa näkyä ;) Sopii parhaiten sellaisena (tekijän mielipide).

250 g porkkanaraastetta
500 g omenaraastetta
1 luomu appelsiinimehu ja kuoren raasteet
1 tl Dansukker vaniljasokeria
½ tl kanelia
3 neilikkaa

Keittä kaikki ainekset 15 minuuttia ja kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.






sponsoroi:

7 kommenttia:

  1. Aika jännä purkki, mistä tuollaisia löytyy?
    Ja kivalta kuulostaa tuo kurkku-minttuhillo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkki on kirpparilöytö. Pohjassa luke "Made in Italy" (mutta mitä?????? :-))))))
      Hillot ovat mahtavia ja määrät ovat tosi pienet, kannata kokeilla!

      Poista
  2. Ei vitsi tota hillopurkkia, ihan mahtava! Mäki haluun tollasen! :-D Ja noi kaikki kolme hilloa kuulostaa tosi mielenkiintoisilta, sellaisilta joita tekis mieli maistaa nyt heti. Kivoja ideoita :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin tekemään. Ei vie paljon aikaa.
      Kun törmäsin purkkiin, ajattelin pitkään ostaisinko vai ei :)
      Nyt vastaa tajusin, että se oli ihan hyvä ostos ;)

      Poista
  3. Hieno löytö sinun hillopurkkisi ja herkulliset hillot, varsinkin kurkku-minttuhillo, voisi toimia hyvin lampaan kaverina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa Peggy, ei ole lammas tulut mieleen! Loistava yhdistelma! Kiitos vinkkista!

      Poista
    2. Meillä mies haluaa aina lampaan kanssa minttua, ilman ei maistu, mukamas :D Siitä tuli heti mieleen!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...