8.12.2013

Sinivalkoinen päivä



Itsenäisyyspäivänä oli kiirettä, mutta ei niin paljon ettei olisi ehtinyt tehdä sinivalkoisia herkkuja, kun pipareita oli jo paistettu aikaisemmin. Vatkasin marenkkia (pienen osaan värjäsin siniseksi), asettelin pipareille neliönmuotoisia marmelaadeja ja peitin marengilla. Nopeasti pirsin sinisellä marengilla suomenlipun ristin ja annoin kuivata huoneenilmassa muutaman tunnin.
Ja tässä piparin ohje:

2 dl siirappia
2 dl sokeria
1½ rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
250 g margariinia
2 munaa
10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva kuumaan seokseen ja sekoittele välillä. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota muoteilla piparkakkuja. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...