10.11.2013

Nigellan leipävanukas





Hävikkiviikko alkaa loppua, mutta hävikkien käyttö toivottavasti ei.
Meidän perheessä viikonlopun jälkeen yleensä jää vanha vaalea leipä syömättä, kun maanantaina haetaan taas tuoretta. Viipaleista pääsäännöllisesti tehdään suolaisia köyheitä ritareita, mutta välillä yritetään myös jotain uutta. Yksi hyvä on Nigella Lawsonin suklaaleipävanukas!









3 kananmunaa
1,5 dl kermaa
3/4 dl ruokokidesokeria
1 rkl tummaa rommia (laitoin isomman lorauksen ;))
4,5 dl täysmaitoa
1,5 l pilkottua vanhaa vaaleaa leipää
120 g suklaanappeja (minä käytin 200g Fazerin sinistä pilkottuna, ei ole pilannut vanukasta ;))
4 rkl fariinisokeria






Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka ja lisää leipä ja suklaa vuokaan.




Sekoita munat, maito, kerma, rommi ja sokeri ja kaada leivän päälle. Anna seisoa 15 minuuttia, että nesteet imeytyy leipään.





Ripottele päälle fariinisokeri ja paista uunissa noin tunnin.






Paistetun vanukkaan päälle muodostuu ihana rapea kuori.





Anna seisoa 10 minuuttia ennen tarjoilua.






Tulos:

Ihanan peheä ja suklaainen jälkiruoka.










Aito esimerkki siitä, miten hävikistä saat oikean herkun.















Ja pakko myöntää, että vähän isomman rommilorauksen takia, tästä vihreästä taustasta minulle jäi kuitenkin aika pinkki muisto :D:D:D



























4 kommenttia:

  1. Leipävanukasta olen syönyt,mutten koskaan suklaan kanssa.Oli varmaankin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mahtava, mutta liikaa rommia :D

      Poista
  2. Voi että kun kuulostaa hyvältä! Kaikkia noita raaka-aineitakin yleensä kaapista löytyy. No ei ehkä aina sitä suklaata mutta muita.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno tapa vähentä hävikikä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...