19.11.2013

Bosnian pata II

Marraskuun ruokahaaste: pataruoka, emmänöi blogi Grillataan ja chillataan. Hieno aihe haasteeseen! Bosniassa tehdään usein pataruokia, niin kuin tässä blogissakin (kanapata, häränhännänpata...) ja Bosnian pata on meidän ruokien kuningas. Tässä on hieman erillainen tapa tehdä Bosnian pataa, ilman kaalia, mutta monien muiden kasviksien kanssa.
Esittelen sen tällä kertaa valokuvareseptillä :)



Hyvän padan lisäksi tarvitset:

500 g luista lampaanlihaa (parhaiten käyvät niska-tai selkäpalat) 
500 g luista naudanlihaa (parhaiten käyvät kylki- tai rintapalat)
2 sipulia
1 kourallinen kuivattua munakoisoa (en tiedä onko saatavana kuivattuna, itse kuivatan aina pienet määrät kerralla ja käytän joskus mausteena, maku on ihan erillainen kuin tuoreen munakoison maku)
1 kourallinen kuivattua mustatorvisienejä
1 kourallinen kuivattua okraa tai 100 g pakastettua okraa (saatavana etnokaupoista)
3 paprikaa
2-3 porkkanaa
1 pala palsternakkaa
5-6 perunaa
1 pieni pussi sekavihanneksia (pakaste)
1-2 tl suolaa tai 3-4 tl Vegetaa
1 tl mustapippuria
2-3 tl punapaprikanjauhetta
1 tl tomaattipyrettä
2-3 rl öljyä
2-3dl vettä


Laita liha padan pohjalle.


Laita sipulit lihan päälle...


...sitten paprikat...


...sitten kuivatut munakoisot ja sienet...


...sitten pakastevihannekset ja okra...


...sitten porkkanat ja palsternakka...


... ja päällimmäiseksi perunat, mausteet ja vesi.


Sulje pata tiiviiksi ja laita uuniin (150 asteeseen, noin 4 tuntia).


Sitten avaa pata...


...ihastu ensin tuoksuun...


...sitten näköön...


 ... ja vihdoinkin makuun!!!!!


Ja muistakaa äänestää, kun haasteäänestys alkaa...

11 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä, voin jopa kuvitella tuoksun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuisi varmasti sullekin :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä hurjan herkulliselta! Ja tuo pata, missä ruoan teit, on ihana. Oikein paljon onnea kisaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu. Pata on Bosniasta :)

      Poista
  3. Mahtavan kuuloinen pata. Herkulliset ainekset. Ja tuo pata on tosi ihana.:)

    VastaaPoista
  4. Olipa herkullisen näköiset kuvat. Pakko testata joku päivä !

    VastaaPoista
  5. Olet laittanut ohjeen erittäin selvästi.Näin sitä pitää.Löysinpä mielenkiintoisen blogin.Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät blogistani. Tervetuloa lukemaan....

      Poista
  6. Jos tämä ei pidä miestä tiellä, niin ei sitten mikään! Todellinen herkkupata.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...