Jaelin kesäkurpitsapaistos

12.9.2013

Harvemmin esittelen ohjeita jotka löytyvät minun lempiblogeista. Syy? No, ne ovat jo siellä :-) Mutta tästä on kirjoitettava!
Siitä lähtien kun oma kesäkurpitsan tekele voitti ruokahaasteessa helmikuussa 2013, minua houkutteli Jaelin kesäkurpitsapaistos. Kuitenkin, joka kerta kun kurpitsat tuli ostettua, tätä en muistanut vaan tein meidän muksujen suosikkii jauhelihalla täytetyttyjä kesäkurpitsoja. Siinä vaiheessa kun ne olivat kattilassa, tuli Jael mieleen ja lupaus, että seuraavan kerran... Nopeasti kului puoli vuotta, eikä paistosta tullut tehtyä. Onneksi mieheni istutti meidän pihalle kurpitsat kukkien ja Jamien takia ja niitä riitti todella paljon, niin että tuli melko kiire käyttää ne. No, tää oli sitten se, kun Jaelin ohje tuli mieleen, oikeaan aikaankin vielä. Mutta taas yksi pieni ongelma. Yleensä kun teen jotain niistä mahtavista Jaelin ruoista, ne ovat suunniteltava etukäteen, kun niissä on melkein aina jotain erikoista, mitä ei välttämättä löydy meidän ruokavarastosta (monesti Jael esittelee niitä aineksia, jotka herättää  koti-ikäväoloa, sillä niitä ei saa ollenkaan Suomesta. Pientä koti-ikävää huolimatta Jaelin postaukset lämmittävät sydäntäni aina). Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut hirmu erikoisia aineksia, mutta silti illalla, kun ei ollut riisijauhoa eikä ruohosipulia, oli pakko improvisoida: korvasin riisijauhot maissijauholla ja ruohosipulin kevätsipulilla (kevätsipulia vielä löytyy meidän kasvimaalta, sillä mieheni aina istuttaa toisen erän sipulia kesäkuun lopussa, niin meillä on kevätsipulia koko kesä).
Pieniä muutoksia huolimatta, paistos oli todella hyvää ja tulee vakioksi meidan ruokalistalle. Kohta teen sen uudelleen, mutta ostan ensin riisijauhot ja ruohosipulia ja teen alkuperäisen version. Tässä nyt Jaelin ohje (alkuperäinen versio löytyy täältä, hänen ihanasta blogista Appelsiineja ja Hunajaa):

noin 430 grammaa karkeaksi raastettua kesäkurpitsaraastetta 
200 grammaa juustoraastetta (käytin puolet edamia ja puolet fetaa)
2 kananmunaa
suolaa (ei liikaa sillä juustoissa on suolaa)
mustapippuria,paprikaa,yrttimaustetta ( itse käytin Vegetaa)
2 ruokalusikallista ruohosipulia (käytin kevätsipulia)
2 ruokalusikallista riisijauhoa (käytin maissijauhoa)

Sekoita ainekset keskenään ja paista paperilla vuoratulla uunivuoalla (voitele paperi oliiviöljyllä) 40 min 225 asteessa.




10 kommenttia

  1. Voi kiitos Sanja kehuista ja kiva kun sinäkin teit tätä:) Tämä oli kyllä niin hyvää että sitä on tullut tehtyä muutamia kertojakin:)Mahtavan hyvältä näyttää myös sinun tekemäsi paistos:)

    VastaaPoista
  2. Unohtui vain sellainen juttu,että myös tuohon paistokseen tulleesta kesäkurpitsaraasteesta puristin ensin liiat nesteet pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin omia ja ne olivat aika kuivia, siksi jäi unohtumaan. Onneksi laitoin linkin alkuperäiseen ;)

      Poista
  3. Koska käytit maissijauhoja, mieleeni tuli iki-ihana proja - tai paremminkin projara...
    Terveisin Suometar

    VastaaPoista
  4. Hah! Olen vain riittävän vanha! Ehdin nuoruudessani matkustella paljon entisen Jugoslavian alueella ja tutustua ruokakulttuuriin. Projaa aloin tehdä itse vasta äskettäin kun halusin vähentää vehnäjauhojen käyttöä.
    Terveisin ei-niin-salamyhkäinen Suometar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P.S. Coolinarika-sivuston "Proja sa tikvicama" tulee jo tosi lähelle, mutta en ole vielä kokeillut.
      Terv. Se sama vanha Suometar

      Poista
    2. Kiva kun vieräilet täällä :) Aina hämmästyn kun Suomalainen puhu (tai kirjoita) bosnia. Olen utelias ihminen ja aina kiinosta kuka "juttelee" minun kansa. :-)
      Miten sanoisin "proja" suomeksi? Suunitellen kohta tehdä oma versio....

      Poista
  5. En kääntäisi projaa, koska vaikka kuivempi versio voisikin olla esim. maissileipä, niin jugurttia ja juustoa sisältävät kosteat pehmeät versiot olisivat suomalaisen mielestä paremminkin piirakoita. Maissipannuleipä? Ei - proja pysyköön projana!
    Reseptiäsi vesi kielellä odottaen
    Suometar

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.