9.8.2013

Ruusumehu

Ensimmäiseksi haluan teitä muistuttaa, että kauppoihin tuli nyt myyntiin Lepotica-luumuja ja nyt on oikea hetki tehdä luumupiirakka.



RUUSUMEHU

n. 10-12 punaisten voimakkaasti tuoksuvien ruusujen terälehdet
1 rl sitruunahappoa
3 l vettä
sokeria maun mukaan

Laita ruusun terälehdet lasipurkkiin, lisää vesi ja sitruunahappo. Peitä purkki (ei tiivisesti!) ja laita aurinkoiselle paikalle pariksi päiväksi. Siivilöi ja pullota. Nauti kylmänä ja lisää sokeria maun mukaan. Saat todella raikkaan juoman!
Tämä mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta jos haluat sitä pidemmäksi ajaksi, lisää sokeri ennen pullottamista niin se säilyy paremmin.

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...