25.8.2013

Mustikkainen charlotte





Viime kuussa "Mansi-misu" oli oikea menestys. Eräs ystäväni maistoi ja ehdotti, että kauden mukaan ehdottomasti kannattaa tehdä "Vattu-misu", "Musti-misu"...jne. Kokeiltu ja toiminut niin hyvin, etten ehtinyt edes kuvia ottaa. Harmi! Hyvän maun lisäksi, olivat hyvän näköisiä leivoksia.
Mansikkainen charlotte oli kanssa ihanaa. Siitäkin muunetun marjasesongi mukaan ja tässä nyt teille ihana mustikkainen charlotte:


2 pkt savoyard-keksejä                                         
Puolita keksit ja laita puolikkaat irtopohjavuoan ympärille ja pohjalle.

täyte:

½ l maitoa
3 rl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 keltuaista
1 rl vaniljasokeria
100 g voita

Keitä kiisseli maidosta, sokerista keltuaisista ja maissitärkkelyksestä ja lisää voi. Laitetaan voi kuumaan kiisseliin sulaamaan ja sekoitetaan hyvin.
Laita keksien päälle. Jäähdytä. Laita päälle mustikoita.

päälle:                                                            


5 dl kermaa
2 rl vaniljakastike-jauhetta
2 rl sokeria

Vatkaa hyvin ja laita mustikoiden päälle.
Koristele mustikoilla.







6 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä niin hyvän näköistä. Kiva idea laittaa eri marjoja kauden mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Harmittaa etten ehtinyt tehdä vatuilla.

      Poista
  2. Tämä kakku näyttää ihan mielettömän hyvältä!
    Haluaisin vaan saada vähän lisäohjeita tuohon kiisseliin. Eli laitetaanko tuo voi kuumaan kiisseliin ja annetaan sulaa kiisselin sekaan, vai kuinka se täytyy tehdä...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Laitetaan voi kuumaan kiisseliin sulaamaan ja sekoitetaan hyvin. Ymmärsit paljon paremnin kuin minä kirjoitin :D Kiitos kun tulit vierailemaan ja otit yhteyttä.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Tätä aion ehdottomasti testata! :) Näyttää niin kovin herkulliselta!

      Poista
    3. Kiitos itsellesi :-) . Korjasin tekstin. En tajunnut itse, että ohje ei oikein ollut selkeä ;-)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...