27.7.2013

Sarajevon Beyin keitto




Sarajevon Beyin keitto (wikipedia:Bey on turkkilainen päällikön titteli, joka perinteisesti kuuluu pienten heimoyhteisöjen johtajille) on yksi perinteisistä Bosnian ruoista. Me syömme sitä alkuruokana, sillä syömme aina keitot ilman leipää ja salaattia, mutta se on niin täyteläinen, että leivän ja salaatin kanssa tästä tulee oikea ateria. Usein tätä keittoa tehdään juhla-aikana niin kuin nyt, Ramadanin kunniaksi.




1 kana (voi korvata broilerilla, mutta suosittelen kanaa)
3 porkkanaa
1 persiljan juuri (voi korvata palsternakalla)
100 g herneitä
100 g vihreitä papuja
100 g okraa
2 dl smetanaa
1 kananmunan keltuainen
suola
pippuri

Keitä kana kypsäksi niin, että liha irtoaa luista helposti. Kuutioi liha ja laita takaisin liemeen. Kuutioi porkkana ja persiljan juuri, lisää liemeen ja keitä kypsäksi. Puolessa välissä lisää herneet ja pavut. Lopuksi lisää okra. Jos okra on pitkä, paloittele. Pienemmät okrat voi jättää kokonaisena. Keitä vielä 5 minuutttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita smetana ja keltuainen ja lisää keittoon. Sen jälkeen keitto ei saa enää kiehua.
Tarjole heti!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...