4.6.2013

Raparperi-pudding piirakka



Just, kun paistoin tämän vuoden ensimmäisen raparperipiirakan, raparperi kesähaasteen teemaksi
Andalusian auringossa blogissa. Ei voinut osua paremmin. Tämä piirakka on meidän perheen suosikki ja muuten ainoa tapa millä meidän pienokaiset suostuvat syömään raparperia. Ohje on kehitetty viime kesänä ihan vahingossa, mutta tuli niin hyvää, että sitä vaan tehdään koko ajan. Piirakan pohjan ohjeen olen saanut aikoinaan kaverilta ja ainoa tieto mikä mulla on, on se, että se on poimittu jostain netistä. Kaverini on niin huono käyttämään nettiä, ettei hän muista mistä se on poimittu. Jos jollakin olisi tietoja tästä, olisi kiva jos joku ilmottaisi, koska minusta tämä on maailman paras piirakan pohjan ohje ja olisi kiva tietää kuka tätä ihanaa ohjetta allekirjoittaa. Täyte on taas minun oma keksintö, kun kerran meinasin tehdä engaltilaisen puddingin, yllätysvieraat tulivat kesken teon ja kesken jäänyt seos jäähtyi, jopa jääkaapissa yön yli. Seuraavana aamuna tajusin, ettei puddingista tule mitään ja päädyin heittää seoksen raparperin kanssa piirakan pohjalle ja tästä tuli meidänperheen suosikkiherkku:

POHJA:                                              

150 g voita
1  1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

TÄYTE:

6 kananmunaa
6 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
300 g raparperipaloja

Vatkaa vesihauteessa kananmunat ja sokerit. Lisää kerma ja keitä vesihauteessa niin pitkään, että siitä tulee paksua. Jäähdytä hyvin (minä teen aina edellisenä päivänä ;)). Sekoita taikina-ainekset nopeasti ja levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa n. 10 minuuttia. Sillä ajalla esilämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä pohjan päälle täyte ja raparperipalat. Paista uunissa n. 45 minuuttia.





11 kommenttia:

  1. Hauskan kuulloinen täyte, voisi olla hyvä vaihtoehto omalle suosikilleni rahkatäytteelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä täyte on makea ja pehmeä ja tuo hyvän tasapainon hapokkaalle raparperille. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. oikein hyvä,herkullinen kesäpiirakka. Raparperi on oma ehdoton suosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miltä kuulostaa grillattu entre-côte, raparperipiirakka ja raparperilikööri :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tämä syötiin salamannopeasti, mutta jos meinaat piipahtaa, teen sen uudelleen ;)

      Poista
  4. Nami,raparperipiirakat ovat niin herkullisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne ovat. Eikö muuten kesällä kaikki maistu :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Melkein täydellinen. Piirakkan pohja on muuten tästä:

      http://www.kinuskikissa.fi/omenapiirakka-vanilja-mascarponetaytteella?hakusivu=1

      työkaverini tiedusteli muutaman päivän sitten ;)

      Poista
  6. Taas tuli vesi kielelle, sillä rapaperipiiraat ovat ihan ehdottomia kesän herkkuja. Pitänee kipaista torilla hakemassa nippu raparpereita piirakkaa varten, sillä omassa pihapenkissä raparperit ovat vielä niin pieniä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...