21.6.2013

Ranskalainen suukko



Tuunaa eines- haasteen teema. Tiesin heti, että lähden mukaan. Minulla oli ässä hihassa.
Tällä oikein vanhalla reseptillä on monet kasvot!
Tästä on tehty mm. oikein erikoinen akvaariokakku.
Tällä kertaa ohje soveltuu erityisesti lapsille:
täynnä erilaisia nameja ja herkkuja.

300g keksiä (esim. kaura, digestive, marie...)
200g saksanpähkinöitä, jauhettuna
150g tumma suklaa rouhetta
200g marmelaadikonvehteja
2 luomukananmunaa
125g voita
1dl appelsiininmakuista limsaa
1pkt suklaasuukkoja
4-5 suklaatäyte croissantteja



Murskaa keksi  kaulimen avulla, sekoita joukkoon pähkinät ja suklaarouhe. Lisää kananmunat, voi, hienonnetut marmelaadikonvehtit ja limsa. Sekoita taikinaksi.
Levitä taikina vuoan pohjalle, laita suklaasuukot päälle (posta suklaasuukkojen pohja) ja peitä taikinalla. Laita croissantit päälle ja kiinnitä ne kakkuun taikinan avulla.




Tässä kuva miten koon kakkua, mutta tajusin, ettei määrä riitä näin leveään astiaan. Lopputulos oli kasattu leipävuokaan.








5 kommenttia:

  1. Kivan erikoinen idea. Tuo suklaasuukkojen laittaminen oli kyllä hyvä idea. Täytyisi testata joskus tätäkin kakkua. Linkitän sinut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minäkin olen linkittänyt sinun blogisi.

      Poista
  2. Kiva resepti. Tämänhän pystyy toteuttamaan vaikka mökkioloissa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin. Lyhyt aika jääkaapissa riittää, kaikki muu onnistuu pelkästään käsin.

      Poista
  3. Anonyymi2/7/13 20:32

    Kiva toteutus.
    Joku leipomus menee kokeiluun minisuukoilla, niin mielenkiintoiselta vaikuttaa!

    nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...