My Little Pony-kakku

8.6.2013

Aika on kulunut hurjaa vauhtia. Vielä tuntuu niin kuin huhtikuun synttärit olisivat olleet viime viikolla. Ja minä lupasin laittaa ohjeen sen mukaan mitä ehdin. En  ilmeisesti ehtinytkään nopeasti. Palataan nyt Keijukaisjuhliin.
Olisi harmillista, jos en mainitsisi meidän pikkukeijun täytekakusta. Minun aikuisvieraiden mukaan, se oli paras kakku ikinä. Minustakin se oli oikein hyvää, mutta suklaan ja pähkinän ystävänä olen sitä mieltä, että parempia kakkuja on tehty (esim. EsterházyUnikonsiemenenkakkuKolmen suklaan kakku...). Lapsivieraille "kevyempi" kermakakku on aina sopivampi, siksi nykysin teen juuri sellaisia lasten juhliin.

Pohja x2 :

4 kananmunaa (rikoin lasin sisälle)
lasissa yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
lasissa yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia

Paistoin kaksi samalaista pohjaa uunipellillä ja leikkasin molemmista kolmannen osan ja näin sain "kolmannen pohjan", samalla tavalla kuin täällä.
Kaikki kolme pohjaa kostutin maidolla ja levitin päälle sitä mahtavan makuista itsetehtyä omenahilloa (naapureiden omenoista -> omista omenoista ei varmasti voi saada niin hyvää hilloa, ja kun naapureiden omenapuusta ne jatkuvasti tippuvat meidän pihalle, harmittaa kerätä niitä kompostiin. Eikö sanota, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella? En tiedä tuleeko naapuri ikinä lukemaan tätä, mutta jos lukee, haluan kiittää mahdollisuudesta kerätä niitä omenoita itselle. Omista omenapuista vanhempi on 3v ja nuorempi 2kk vanha. Kauan se kestää, että niistä saa hilloa).

Hillon päälle laitoin täytettä kahteen kerrokseen:

7,5 dl kermaa
2 prk mascarpone juustoa
3 rl vaniljakastikejauhetta
1/2 l pakastemustikoita

Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto ja vaniljakastikejauhe. Sekoita varovasti joukkoon pakastemustikat. Levitä kokonaisen pohjan päälle puolet, sitten laita kaksiosainenpohja ja sen päälle toinen puoli täytteestä. Päälimmäiseksi tulee taas kokonainen pohja.

Kuorrute:

2,5 dl kermaa
1 prk mascarpone juustoa
2 rl vaniljakastikejauhetta

Vatkaa kerma, lisää juusto ja vaniljakastikejauhe ja kuorruta koko kakku.

Tässä vaiheessa minä laitoin kakun päälle kakunkuvan, itsepiiretty sokerimassan päälle. Tästä jäi muistoksi vain näin surkea kuva:

Sitten minä yritin tehdä sateenkaaripursotuksen (1l kermaa ja 4 rl vaniljakastikejauhetta), mutta yliannostelin värejä ja sain oikein värikkään tuloksen, josta sain kivaa palautetta Tarjalta:
"Sinun kermavaahtosi on kuin vapun serpentiiniä "


Harvalla kohdalla se näytti satenkaarelta, mutta olin silti tyytyväinen ja lapsi onnelinen. Eikös se ollutkin tarkoitus.

6 kommenttia

  1. Vitsi mikä kakku, VAU!

    VastaaPoista
  2. Suloinen kakku! Ja ainekset tuossa kakukssa sellaiset että varmaankin oli tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se olikin tosi hyvää. Toistetaan joskus ;-)

      Poista
  3. Voi että kun kuulostaa hyvältä! Mascarponella saa tosi hyvän maun :)
    Tuo sinun unikonsiemenkakkusi kummittelee edelleen mielessäni, pakko se on joku kerta tässä toteuttaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Mascarpone onkin voittamaton. Unikonsiemenkakku on kyllä kaiken vaivansa arvoinen. Kannattaa tehdä:-)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.