Dinokakku ja nuorimmaisen juhlat

18.6.2013



Paljon onnea Danis, 5v!!!!



Maanantaina juhlittiin Danisin synttäreitä.
Danisin toiveena oli dinosaurus- ja lentoliskokakku...
Olen yleensä oikein hyvä jättämään "itsetehtyjä" jälkiä kaikkeen, eikä se paljon haittaa, mutta 3D-kakku toi suuren yllätyksen minulle. Työvuoron takia oli pakko kasata kakkua sunnuntai-iltana ja poikani innoissaan oli koko aamun avannut jääkaappia ihastelemaan omaa Dinokakkuaan, ettei Dino loppujen lopuksi enää kestänyt. Kun äiti tuli kotiin töistä, Dinon kaula oli irti ja nojautunut jääkaapin seinälle. Mieheni sanoi, että se äsken vielä oli ollut kunnossa. Olin niin onnellinen, etten kutsunut vieraita ja niin kauhistunut, miten selittäisin tämän tilanteen pojalle. Se oli nimittäin aivan onnessaan tästä kakusta ja äidin sydän meinasi särkyä. Mieheni keksi, että tuetaan sen lasilla. Miehet ovat joskus niin näppäriä. Patentti toimi, ainakin meidän pojan puolesta. Ja se oli kaikesta tärkeintä.
Lentoliskot ovat taas oma tarina itselleen. Isompi lisko oli jotenkin niin hankala päällystää, kun oli kasattu kakun pohjan osista tikulle, ja yhdistetty suklaakreemillä. Se ei meinanut pysyä kasassa ja siitä melkein tuli ikkunasta lentävä lentolisko. Sain kuitenkin hillitsemään hermoni ja tein muovailumassasta pienen lentoliskon ja laitoin sen tikulle. Se oli niin painava ja todella nätisti heilui puutikulla.
Minä purin hampaita ja toivoin kakun kestävän kuvaushetkeä. Ja se kesti hyvin.
Danis on edelleen sitä mieltä, ettei kenelläkään ikinä ole ollut kauniimpaa kakkua. Se onkin kaikesta tärkeintä. Pitäisi vaan muistaa hävittää tämä postaus kun poikani kasvaa isommaksi :D

Kakun leikkaamishetkellä olin onnessani, sillä kakku oli todella maukas, ja taas oli todettu  kaikkien toiveet: osa kakusta oli marjainen ja osa suklainen.






















Todella herkullinen herkku on tehty näin:


Pohja:
8 kananmunaa
8 rl sokeria
8 rl vehnäjauhoa
1 dl seljankukkamehua kostutukseen
1 dl omenahilloa
Vatkaa sokeri ja kananmunat, lisää vehnäjauho ja paista pellillä 225 asteessa 20 minuuttia. Leikkaa 3 erikokoista ympyrää. Suurin pitäisi olla yhta suuri kuin kulhon reuna.
Täyte:
1 l kermaa
500 g mascarpone juustoa
1 pussi vaniljakastikejauhetta
6 liivatelehteä
2 dl metsämansikoita
2 dl mansikoita
3 dl mustikoita







Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto, vaniljakastikejauhe ja lisää sulatetut liivatelehdet. Jaa kahteen kulhoon. Lisää toiselle puolelle täytteestä mansikat ja toiselle mustikat.


Vuoraa kulho kelmulla ja laita siihen pienin pohjaympyrä. Kostuta seljankukkamehulla, levitä hilloa ja lisää mansikkatäyte.  Laita sitten keskikokoinen pohjaympyrä, kostuta, levitä hilloa ja laita mustikkatäyte.






Kostuta suurin pohjaympyrä mehulla, levitä hilloa ja laita pohja niin, että kuiva pinta tulee ylöspäin. Kääri kelmulla tiiviiksi ja jätä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.




Suklaatäyte:
2 kananmunaa
4 rl sokeria
100 g voita
100 g tummasuklaata, sulatettuna
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää voi ja suklaasula. Jäähdytä jääkaapissa niin, että täyte kovenee.

Muotoile Dinon kaula ja lentolisko pohjan "tähteistä" yhdistämällä palat suklaatäytteellä. Ylimääräiset murut sekoita kulhossa lopuksi jääneen täytteen kanssa ja tee Dinon pää. Loppu on sinun oma mielikuvitus ja taito. Käytin tämän kakun vuoratukseen 2 pkt sokerimassaa ja 2 pkt mantelimassaa sekoitettuna yhteen. Maku on parempi kuin marsipaani tai sokerimassa pelkästään.



9 kommenttia

  1. Teillä onkin ollut paljon synttäreitä !Miten söpö kakku:) Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärit ovat pidetty. Seuraavat 15.3.2014 Tulee pitkäääääää tauko... jos jaksisin ilman kakkuja ;)

      Poista
  2. Kovasti onnea synttärisankarille <3 Kakku on kyllä hurjan hieno! Itse en moista uskaltaisi edes yrittää tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen varma, että onnistuisit paljon paremmin kuin minä.

      Poista
  3. Oikein paljon onnea! Ihanat lapset ja iloisen tunnelman voi aistia valokuvista. Hieno kakku, oikein kunnon pitkäkauladino vai miksi niitä nyt kutsutaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. En oikein uskalla kirjoittaa mitä kaikkia nimiä dinokakku sai muuten :D:D:D

      Poista
    2. :D Rakkailla asioilla on monta nimeä ;)

      Poista
  4. Voi miten suloinen dinosaurus.. :) aivan ihana..

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.