5.5.2013

Pikkaisen erilainen goulash-keitto



Tänään taas mennään oudosti! Käsitellään vasikan mahalaukkua. Kyllä! Sitäkin syödään.




Ostin etnokaupasta pakastetun vasikan mahalaukun, alkuperämaa on Hollanti. Oli hieno yllätys kun se oli niin hyvin puhdistettu ettei tarvinnut mitään muuta kuin huuhdella vedessä. Lampaan mahalaukkua on joskus puhdistettu itse. Ikävä homma, palkitseva tulos :-). Nyt pääsin helpolla.

1 vasikan mahalaukku
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
3-4 rl öljyä
4 tl Vegeta-maustetta tai 2 lihaliemikuutiota
1 tl mustapippuria
2 tl paprikanjauhetta
1 rl vehnäjauhoa
1 rl tomaattipyrettä


Leikataan maha paloiksi ja keitetään.







Kun alkaa kiehua, huuhtele kerran vielä ja keitä uudelleen. Keitä pehmeäksi noin 3 tuntia miedolla lämmöllä.
Kun on valmis ja pehmeä, tehdään goulash.




Leikkaa mahalaukku suikaleiksi. Paista hienonnetut sipulit öljyssä.









Lisää vasikan mahasuikaleet ja paista vähän aikaa. Lisää mausteet ja vehnäjauho.








Sekoita ja lisää vettä. Keitä puoli tuntia ja ihmettele hyvää makua... jos mahasi kestää...
Jotkut lisävät omalle lautaselle tilkan viinietikkaa.






10 kommenttia:

  1. Mahalaukkua löytyisi myös meidänkin alueen etnokaupasta. En vaan ole ikinä kyseistä raaka-ainetta ikinä käsitellyt. Kiitos tästä neuvosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin ostettu teidän aluelta: http://www.araratarifood.com/5.html

      Mikkelissa ei ole etnokaupoja :(

      Poista
  2. En ole mahalaukkuun törmännyt muuta kuin koirien kuivattuina makupaloina. Oikein syötävän näköistä tuli keitosta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tätä syödään. Mieheni ja äitini ovat hulluna tähän.

      Poista
  3. Tripice.... niiden kanssa en ole vieläkään sinut!
    Ehkä olen maistanut huonosti tehtyä gulašia, varmaan pitäisi taas uudestaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeille uudestaan, voi olla ettei maistettu annos ollut hyvin käsitelty :D

      Poista
  4. Minkäslainen rakenne / suutuntuma muuten on mahalaukussa? Mä olen kerran tehnyt lampaan pötsiin haggista mutta siitä taisin syödä vain täytteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hyvin keitetty, tulee hyytelömäiseksi. Muuten aika jäykkä. Suosittelen kehittämään oikein pehmeäksi.

      Poista
  5. olis huomenna tarkoitus valmistaa.... sain todella hyvin putsatun mahalaukun ja olen sen jo keittänyt ....jatkokäsittely jatkuu huomenna ...mielenkiinnolla odotan miltä maistuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi hieno jos tulisit sanomaan miten meni ja miltä maistui sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...