Nyt leivotaan Leivotaanin suklaakakku!

31.5.2013



Leivotaan-lehden edellisen numeron (2/2013) kansikuva houkutteli tekemään heti sen ihanan suklaakakun. Kakku olikin hyvää, mutta se mihin oikeasti ihastuin oli sen ohjeen mukainen fariinisokerista tehty kinuskikastike. En tykkää normaalisti kinuskista, mutta tämä oli erittäin hyvää. Ylimääräisen kastikkeen söin lusikalla :)


Koristelun tein oman maun mukaan => suklaata ei koskaan voi olla liikaa! Rusinat ja pähkinät suklaapallojen sisällä pitäisivät viitata terveelliselle herkkupalalle. Mutta onko oikeasti näin?!


Ja tässä lehdestä poimittu ohje:

Suklaakakku kinuskikastikkeella

200 g voita
3 munaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
2 dl piimää

Kinuskikastike

50 g voita
1½ dl ruskeaa fariinisokeria
1 rkl vettä
1 dl kuohukermaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hiukan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan ja piimän kanssa. Voitele ja jauhota iso, noin 2-litrainen kuivakakkuvuoka. Voit käyttää myös useampaa pientä vuokaa. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Jos teet useita pieniä kakkuja, paistoaika on 30-40 minuuttia. Varmista puutikulla, että kakku on kypsä.

Laita kattilaan voi, sokeri ja vesi. Lämmitä miedolla lämmöllä. Vatkaa joukkoon kerma ja keitä seosta 10-15 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin. Anna jäähtyä.







Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.