Purjokeitto

7.4.2013


Meidän perheessä syödään paljon keittoruokaa. Keitot kuuluvat Bosnian perintöön, niitä on helppo ja nopea tehdä, lapset tykkäävät, ja terveellisyydestä tulee kruunu kaikkien hyvien ominaisuuksien päälle.
Purjo on hyvä vihanes ja sen saatavuus on todella hyvä talvellakin. Se säilyy hyvin, ja sen takia purjokeitto kuuluu talviruokiin. Sen tekeminen on yksinkertainen kuin:

4 purjoa (n 1 kg)
500 g naudanjauhelihaa (kuutioitu liha käy myös, mutta silloin keittoaika on pidempi)
2-3 porkkanaa
1-2 tl suolaa tai 2 lihaliemikuutiota tai 3-4 tl Vegetaa
1 tl mustapippuria
1 tl tomaattipyrettä
3-4 rl öljyä

Ruskista liha ja lisää porkkanat. Lisää paloiteltu purjo, mausteet ja peitä vedellä. Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuttia.



















4 kommenttia

  1. Nami,meillä on purjot vielä parhaimmillaan,joten voisin tehdä tuollaista keittoa;ilman lihaa tosin...

    VastaaPoista
  2. Meillä tehtiin eilen kanakeittoa, mihin tuli reilusti purjoa.:) Purjo on tosi hyvää. Aiemmin en siitä pitänyt, mutta nyt olen onneksi päässyt sen makuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä kana + purjo. Kokeilen lähiaikoina.

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.