12.3.2013

Punaviini-suklaakakku




Ajassa hukannut vanha Dubrovnikin resepti näki päiväaurinkoa pitkästä aikaa... Alkuperä uskotaan keskiajalta (1400-1500 luvuilta), kun Dubrovnik (lat. Ragusa) oli Adrianmeren ainoa kaupunkivaltio, joka veti vertoja Venetsian tasavaltaan.
Vanha historia (700-luvuilta alkaen...), pitkä ruoanlaitto tradiittio, hyvät ja tervelliset ruoka-aineet, aurinko, meri ja parhaat viinit...ei tästä voi tulla pahaa....

PUNAVIINI-SUKLAAKAKKU


90 g voita
230 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
1 kananmuna
180 ml punaviiniä
140 g vehnäjauhoa
30 g kaakaota
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl jauhettua neilikkaa

Esilämmitä uuni 160 asteessa. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää kananmuna, ja pari minuutin päästä myös viini, koko ajan vatkaen. Lisää vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe, suola ja neilikka ja sekoita käsin. Paista pienessä vuoassa (n. 20x25cm), paperilla vuoratulla, 35-40 minuuttia.
Maistuu hyvältä sellaisena, mutta voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


7 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on 'huimaavan' hyvää :-)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta, täytyy laittaa korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista vain noudattaa ohjetta, että paistat paperilla vuoratulla vuoalla. Minä paistoin silikoonivuoalla ja se tarttui pohjaan. :)

      Poista
  3. Resepti on varmasti vanha mutta ei keskiajalta (noin 500-luvulta 1400-luvulle) koska kaakao on tullut Espanjaan vasta 1585 ja levinnyt muualle Eurooppaan vasta 1600-luvulla. Silloinkin vasta suurimpiin hoveihin ja varakkaimpien nautintoaineeksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...