17.2.2013

Lampaankylkeä ja viinilehtikääryleitä


1 purkki viinilehtiä
250 g naudanjauhelihaa
400 g lampaan kylkeä
3-4 sipulia
1,5 dl riisiä
4-5 rl öljyä
1 tl paprikanjauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa tai 2 tl Vegetaa
1 lihaliemikuutio
1 rl tomaattipyrettä


Ruskista jauheliha ja 1 kuutioittu sipuli. Lisää mausteet ja riisi, sekoita ja anna jäähtyä hieman.



Paloittele 2-3 sipulia, lampaan kyljet ja ruskista öljyllä. Haudata kattilassa sillä aikaa kun teet kääryleet.


Huuhtele viinilehdet ja täytä ne jauhelihariisiseoksella.





Laita kääryleet lampaan kylkien päälle.

Peitä lämpökestävällä lautasella, murenna päälle lihaliemikuutio, lisää tomaattipyree ja vesi.
Haudata hiljalleen 2-3 tuntia.

8 kommenttia:

  1. Wau. Printtasin ohjeen. Pakasteessa on melkein kokonainen lammas. Kokeillahan tuo pitää.

    VastaaPoista
  2. Kannatta sitten kurkista tänne useasti, sillä lampaanlihan ohjeita on tulossa lisää.

    VastaaPoista
  3. Viininlehtikääryleet ovat ihania,mutta olen syönyt niitä vain riisillä täytettynä(en syö lihaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne ovat myös riisillä täytettynä. Viinilehden aromi on pääasia. :)

      Poista
  4. Viininlehtikääryleet on herkkua. En ole kaupassa koskaan huomannut noita viininlehtiä, joten kääryleiden teko jää aina kesäaikaan, kun lehtiä saa omasta viiniköynnöksestä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Kyllä maistuis mullekin monet ohjeet sinun sivustostasi. :)
      Parhaat viinilehtikääryleet saatkin juuri omasta viiniköynnöksestäsi, koska sieltä saat poimittua itse parhaat ja varhaiset lehdet, mitkä ovat oikein pehmeitä. Olen itse yleensä joka kesä Bosniassa tehnyt omia 'viinilehtisäylykkeitä' ja tuonut Suomeen. Se on helppo tehdä: huuhtele lehdet ja laita päällekkäin. Laita jokaisen lehden väliin reilusti suolaa. Kääri noin kymmenen lehteä kerralla tiiviiksi rullaksi ja laita puhtaaseen lasipurkkiin. Tee ihan täyspurkki, siis tiivistä hyvin lehtirullat, jätä mahdollisimman vähän ilmatilaa purkissa. Sulje hyvin ja pidä jääkaapissa. Se säilyy yli vuoden ilman mitään lisäaineita. Ja tiedätkin että ne ovat omia, puhtaita...
      Kaupasta ostetut ovat joskus liian kovia, lehtiruoto on risun kova... Ei voi mitään, kun viime kesänä oma säillyke jäi unohtumaan...

      Poista
    2. Kiitos lehtien säilöntävinkistä!:) Kirjoitin itselleni muistiin, niin voin ensi kesänä kokeilla. Kiva päästä talvellakin tekemään kääryleitä, ja parastahan se on aina, jos on ainekset omasta takaa. Tietää varmasti mitä syö.:)

      Poista
    3. Kiva, kun pystyn auttamaan, sillä tämän sivun tarkoituskin on jakaa vinkkejä ja vaihtaa kokemuksia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...