21.2.2013
Kirsikankukka
Tämä leivos on tehty syvässä uunipellissä, siis määrää riittää uunikokoiselle pellille.
Pohja:
8 valkuaista
8 rl sokeria
8 rl jauhettua saksanpähkinää
3 rl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauheseos ja sekoita varovasti lusikalla. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 180 asteessa 20 min.
Suklaakuorrute:
200 g tummaa suklaata
50 g voita
5 rl öljyä
Sulata suklaa ja voi, lisää öljy ja levitä pohjan päälle.
1. täyte:
400 g kirsikkahilloa (S-ryhmästä saa hyvää kirsikkahilloa, missä on 75% kirsikkaa)
1/2 l kirsikkamehua (etno-kaupasta) tai 1/2 l vettä ja 10 rl sokeria
(toinen vaihtoehto on käyttää kirsikkasäilykettä, saat samalla mehua ja kirsikkaa, mutta tällöin pitäisi hienontaa kirsikat tehosekoittimella)
1,5 dl maissitärkkelystä
2,5 dl kermaa
Keitä mehu ja maissitärkkelys paksuksi kiisseliksi ja lisää heti kirsikat tai hillo ja sekoita hyvin. Jäähdytä hyvin.
Vatkaa kerma ja lisää jäähtynyttä kiisseliä vähän kerralla, koko ajan vatkaen.
Levitä suklaakuorrutteen päälle.
2. täyte:
1 l maitoa
8 keltuaista
2 dl maissitärkkelystä
10 rl sokeria
2 rl vaniljasokeria
250 g voita
Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Kaada kiehuvaan maitoon ja keitä paksu kreemi. Varoitus! Pohja palaa herkästi. Kun kreemi on täysin jäähtynyt, vatkaa siihen voi ja levitä kirsikkatäytteen päälle.
Päälle:
Vatka 5 dl kermaa ja levitä vaniljakreemin päälle.
Suosittelisin pitämään leivoksen jääkaapissa yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja kuulostaa ihan liian herkulliselta! :D
VastaaPoistaTäytyyki etsiä tuota kirsikkahilloa kun olisi yksi ohje jonka tahtoisin toteuttaa :)
Näyttää todella herkulliselta. Ihanaa, kun on useampi kerros eri makuja.:)
VastaaPoistaOnhän se todella hyvä ja raikas leivos. Kannata kokeilla.
PoistaKirsikkahillon purkki on päätynyt roskikseen, mutta kuva löytyy tästä: http://kirsikkaleipuri.blogspot.fi/2013/02/juhlava-kerroskermakakku.html
VastaaPoistaSaat sen S-ryhmän kaupoista.
Uskon että tykkäät.
Ja tervetuloa lukijaksi :)
Niiin herkullisen näkönen:)
VastaaPoistaSe ei pelkästään näytä herkulliselta, vaan myös onkin :D
Poista