12.2.2013

Kesäkurpitsat vegaaneille



Pelkästään kasviksen nimi kuulostaa jo hyvältä: KESÄkurpitsa. Totta kai, että sellaiselle inspiraatioa riittää. Tässä nyt helmikuun haasteeksi niin kesäinen ohje, että tuntuu jo niin kuin aurinko paistaisi taivaalla. Ja mitä lisäksi? Se sopii myös kasvissyöjille.





KESÄKURPITSAT VEGAANILLE
neljälle

4 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 porkkana
4 isoa perunaa
1,5 dl kasviskermaa
4 rl öljyä
1 tl suolaa tai 2 tl Vegetaa
1 tl mustapippurijauhetta



Hienonna sipuli, porkkana ja perunat pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla 2 rl öljyllä, miedolla lämmöllä niin, että kasvikset pehmenevät. Lisää 1 dl kermaa, suolaa ja pippuria ja paista niin pitkää, että nesteet haipyy.
Sillä ajalla kuori kurpitsat, leikkaa jokainen kolmeksi palaksi ja poista sisuus.


Voitele uunivuoka öljyllä ja laita kurpitsan palaset. Täytä kurpitsat perunaseoksella ja loput seoksesta kurpitsojen ympäri. Kaada päälle 1/2 dl kermaa. Peitä foliolla ja paista uunissa 200 asteessa noin 45 min.


2 kommenttia:

  1. Täytetyt kasvikset ovat herkullisia.Kiva ohje:) Täällä täytetyt kasvikset ovat sen verran suosittuja,että sellaiseen on kehitetty ihan oma laitekin;D

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä. Olen hulluna kasviksiin, vaikka tykkään lihastakin. Onko sinulla jossain blogissasi laitteen kuva, kyllä se kiinnostaisi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...