9.2.2013

Auringonlasku





On ollut kuumetta koko viikon meidänkin perheessä. Ja on vieläkin. Talon emäntä on valmistanut tänään aurinkoisen leivoksen vanhalla Bosnian reseptillä. Ohje on yksinkertainen, nopeatekoinen ja tulos erinomainen. Sitä jaksaa tehdä jopa 38,4 asteen kuumeessa.

Tähän leivokseen tarvitset korkeareunaisen uunikestävän vuoan (noin 38x21cm)

Pohja:
5 kananmunaa
5 rl sokeria
4 rl vehnäjauhoa
1 rl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää siiviloity jauhoseos. Sekoita lusikalla varovasti nostellen ja kaada voiteltuun uunivuokaan. Paista esilämmitetyssä uunissa 220 astetta noin 20 min. Kun pohja on valmis, kaada kuuman pohjan päälle 1 dl kermaa ja 1 dl maitoa.


Tee kreemi paistoaikana:
1 l maitoa 
8 rl sokeria
2 rl vanilliinisokeria (voit myös käyttää vaniljasokeria, mutta itse en tykkää tässä kreemissä vaniljan mustista pilkuista)
2,5 dl maissitärkkelystä
2 kannanmunan keltuaista tai pari tippaa keltaista elintarvikeväriä
150 g voita
Sekoita tasaiseksi sokeri, vanilliinisokeri (tai vaniljasokeri), maissitärkkelys, keltuaiset (tai keltainen elintarvikeväri) ja noin 1 dl maitoa.
Laita loput maidosta kiehumaan. Kaada maissitärkkelyseos ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, että siitä tulee sileä ja paksu kreemi. Ole varovainen, pohja palaa herkästi. Jos huomat, että kreemi on tarttunut kiinni pohjaan, kaada heti toiseen astiaan äläkä raavi pohjasta palannutta osaa, muuten koko kreemi haisee palaneelle.
Lisää kuumaan kreemiin voi ja sekoita niin kauan että voi sulaa kokonaan.

Lado kuuma kreemi pohjan päälle, tasoita ja anna jäähtyä niin, että päällä muodostuu kuori.


Sitten kuorute:
keitä nopeasti
4,5 dl tuorepuristettua veriappelsiinimehua
1,5 dl hyytelösokeria
Jähdytä vähän ja kaada kreemin päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...