31.1.2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Tässä ensimmäinen ohje Bosnian tapaan: jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat!
Tarvitset:
 4 isoa kesäkurpitsaa (paino yhtensä n.1kg)
täyte:
400g naudan paistijauhelihaa
1 iso hienottu sipuli 
2dl puuroriisiä
1-2 tl suolaa tai 3 tl Vegetaa
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl paprikanjauhetta
1 rl kuivattua persiljaa tai kourallinen tuoretta
1dl vettä
liemi:
2 lihaliemikuutiota tai 3 tl Vegetaa
suuruste:
2-3 rl oljyä
1 rl vehnäjauhoa
2 tl paprikanjauhetta
Sekoita täyteainekset keskenään.
Kuori kurpitsat osittain, leikkaa jokainen
kolmeksi palaksi ja kaivaa sisuus pois.
Täytää palaset ja laita kattilaan. Jos jää
ylimääräistä täytettä voit lisätä esim. yhden
paprikkan. Murenna lihaliemikuutiot sekaan.
Lisää vettä sen verrän että saat kaikki
kurpitsat upotettua veteen.
Anna kiehua ja pienennä miedolle lämmölle.
Keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuttia.
Tee suuruste. Kuumenna öljy pannulla ja lisää
vehnäjauhot.
Sekoita nopeasti.
Lisää paprikkanjauhe ja ota pois liedeltä, sillä
suuruste palaa  helposti.
Palanut suuruste pilaa ruoan maun pahasti.
Jos sattuu niin että vehnäjauho muuttuu ruskeaksi,
kannattaa tehdä uusi suuruste seos.
Sekoita ja kaada kattilaan. Varo kun kaadat
koska seos roiskuu!!!
Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...