Pitäisikö bloggaajan perhe aina juhlia etukäteen?

14.2.2015


Tuntuu vähän siltä, että jäämme aina jostain paitsi, kun meillä kaikki tapahtuu hieman  etukäteen:
syömme jouluruoan paljon ennen joulua, Runebergin torttuja ennen 5.2, laskiaispullia torstaina, pasha ja mämmiherkkuja ennen pääsiäistä, munkkeja ja simaa ennen vappua ja vietämme ystävänpäivää ennen muita. Ja kaikki se, että antaisimme lukijoillemme  ohjeita, inspiraatiota ja mahdollisesti jotain ihan uutta. 
Lapset eivät kuitenkaan oikein tykkää. Siksi tällä kertaa vietetään ystävänpäivä juuri 14.2, emmekä yritä tavalla tai toisella vaikuttaa teidän juhliin. Tällä kertaa näytän  teille vaan minkälainen ystävänpäivä meillä oli.
Minulle se tapahtui kahden yövuoron välissä ja mieheni oli iltavuorossa. Elämäni rakkautta olen saanut nähdä hetken illalla vuorovaihdossa ja hetken koetin olla samassa paikassa töissä suurena etuna ♡ Elämäni suuret rakkaat olivat minun kanssani iltapäivällä kotona ja minä yritin niitä hemmotella sydänmerkkisesti.




Tänäkin vuonna tein perinteisesti Särkyneen sydämen kakun pohjalla vaaleanpunaisen mansikkaisen leivoksen.

VALENTINE-LEIVOS

Pohja : 
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
- Sekoita keskenään kuivat aineet
2 munaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa
- Sekoita nämä keskenään
150g sulatettua voita
Kaada 'nestemössö' kuivien aineiden päälle ja sitten voi. Sekoita keskenään ruokalusikalla varovasti. Kaada taikina pellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 45 min.

Täyte :
6 keltuaista
6 rkl mansikan makuista tomusokeria (kiitos sly-30)
100 g voita
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä koko ajan vatkaen. Täytä kakku ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Ota piparkakkumuotilla sydänmuotoisia leivoksia ja koristele oman mielikuvituksen mukaan. Nauti rakkaiden ihmisten kanssa. Miksei jo ensi viikonloppuna? Joka päivä on ystävänpäivä!

My funny valentine
Sweet comic valentine
You make me smile with my heart.....
...
Stay little valentine stay
Each day is Valentines day






Meidän leivokset olivat koristeltu suklaasydämillä ja niillä on iso ystävällinen merkitys minulle, sillä siirtokuvalla varustettu suklaamuoti saapui Sveitsistä asti ja oli ystävänpäivälahja Sly-emoiltanami-hiireltä ja Redroselta. Vaikka ohje sanoi, että käytetään tummaa tai maitosuklaata, minun oli pakko kokeilla valkoisen suklaan kanssa, sillä sitä sain salaiselta ystävältä (kuten myös vaahtokarkit). Muuten se toimii paitsi, että kuva on hieman sekava, eikä irronnut kokonaan. Olisi pitänyt uskoa ohjeeseen.


Ja vielä yksi ihana juttu:
ystävänpäivän kunniaksi Amra suostui vilkaisemaan postaustani heti ja kiitokseksi minä julkaisen muutamia Amran otettuja valokuvia.



11 kommenttia

  1. Suloiset lapset teillä Sanja! Hyvää ystävänpäivää (tai se on jo loppu kun kirjoitan tätä....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Joka päivä on ystävänpäivä jos ympäristössäsi on ihania ihmisiä kuten sinä itse olet.

      Poista
  2. Tuo on yksi bloggauksen ongelmista. Kaikki pitäisi saada blogiin ennen varsinaisia pyhäpäiviä, jotta postauksista olisi lukijoille suurin hyöty. Osa resepteistä onkin helppo valmistaa ja jakaa jo aiemmin, jos on jotain sellaista, mitä voi jo tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Itse en kuitenkaan halua tehdä ja syödä etukäteen mitään sellaista, mikä pitää tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Meillä ainakin juhlat juhlitaan oikeaan aikaan, ja postaukset tulkoon sitten jälkijunassa. Onhan niistä sitten lukijoille hyötyä ainakin seuraavana vuonna saman juhlan taas koittaessa.:) Ihania ystävänpäiväleivoksia olet tehnyt perheellesi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Katja! Olet oikeassa, voi niitä vinkkejä hyödyntää ensi vuonna tai katsoa arkistosta viime vuotisia. Juhliminen perheen kanssa on tarkein!

      Poista
  3. Ihana kattaus teillä ja kauniit lapsoset <3 Ja erityisen ihanaa että "joku" käyttää "vanhoja" kauniita kuppeja ja tasseja, itse kun olen täysin mukityyppi (mitä isompi sen parempi) :)
    Vasta tällä viikolla mietin itsekin tuota "etukäteis" juhlintaan. :) Omaan kirjoitteluuni ja leivontaan ei juuri vaikuta mutta mietin niitä jotka kovasti seurattuja että leipovatko he aina kahdesti, ennakkoon blogin takia ja vielä uudelleen kun kyseinen "juhlapäivä" on. :) Ohjeethan siitä hyviä kuitenkin ettei vuodessa vanhene vaikkei niitä "ajoissa" saisikaan ja useimpia voi käyttää minä päivänä vaan :)
    Mukavaa laskiaissunnuntaita teille <3
    SLYstäväsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi vastustaa kun kirpputorilta tulee vastaan joku ihana vanha kuppi tai lautanen. Mieheni joskus suutu kun astiakaapeihiin ei mitään enää mahtuu :D :D
      Arkisin juon oma kahvi Koko-mukista, eli reilu 3 dl kerralla 3 x päivässä / jaksamis terapiaa; )

      Poista
  4. Minun viime tipassa -mentaliteetillä postaukset tulevat pääsääntöisesti jälkijunassa. Ei ole kukaan valittanut.

    VastaaPoista
  5. Minun viime tipassa -mentaliteetillä postaukset tulevat pääsääntöisesti jälkijunassa. Ei ole kukaan valittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin yleensä teen kaiken ihan viime tipassa, paitsi leivonta. Olen niin sokerihimoinen, etten malta odottaa :) ;)

      Poista
  6. Ihania leivonnaisia, ihania kuvia lapsista ja kattauksesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Redrose! Lapset olivat niin onnessa, että kyllä kannatti, vaikka kahden yövuoron välissä :)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.