Suklainen ja vaniljainen omenaricottajuustokakku

25.10.2014


Juustokakkuja on viime aikoina nähty paljon meidän jälkiruokana. Syy? Heran tekemisen takia, meille kertyi n. kilo ricottatuorejuustoa kolmen päivän välein. Ja kun sitä ei jaksa syödä sellaisenaan, on sitten tehtävä jotain. Ja minä teen piirakoita, juustosarvia ja kaikista eniten juustokakkuja. Lapset tykkäävät kovasti. Minun mielestäni se on hyvä ja terveellinen välipala, vaikka se on herkkua samaan aikaan.
Tällä kertaa kakussa yhdistyvät minun lempimaut: omena, vanilja ja suklaa.

Pohja:

200 g suklaakeksejä
50 g voita
Murskaa keksit ja lisää voisula. Sekoita ja laita leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Omenatäyte:

5-6 hapokkaita omenoia
4 rkl sokeria (suosittelen ruokosokeria)
Raasta omenat ja haudata pannulla, niin että neste haihtuu pois. Lisää sokeri ja nosta lämpötila, että sokeri sula joukkoon. Se saa karamellisoitua, mutta ei palata.
Jäähdytä ja laita keksipohjan päälle.

Juustotäyte:

4 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
120 g sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 keltuaista
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa 1 dl kermaa tuorejuuston kanssa. Keitä vesi ja sokeri 121 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja lisää kuuma sokerivesi. Lisää seokseen myös liivatelehti, josta olet puristanut vedet pois. Vatkaa seosta juustoseoksen kanssa ja lisää siihen kermavaahto. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa siihen,  vaan sekoita lusikalla varovasti. Laita omenatäyte  päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 
Koristele ganache-kuorrutteella.

Ganache:

1 dl kermaa
200 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa. Jäähdytä huoneenläpöiseksi ja koristele kakku. 
Ylimääräinen ganache-kuorrute säilyy jääkaapissa useita viikkoja.  Huoneenlämpöisenä vatkattu ihanaksi suklaakreemiksi, millä voi täyttää ja koristella kuppikakkuja ja leivoksia, jopa lettuja. Lämmitettynä sopii hyvin jäätelökastikkeeksi!










4 kommenttia

  1. Oi miten herkullisen näköinen kakku Sanja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael. Omenatäyte on yksi maailman parhaista. Oli todella herkullista!

      Poista
  2. Tykkään tehdä juustokakkuja, kivasti erilainen tämä sun kakkusi. Kaunis ja varmasti hyvää!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä juustotäyte on Roy Faresin kirjasta Sweets. Se on oikein ihastuttava!

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.