Adrianmeren rannantuoksuinen sardellikakku

17.3.2014

Tuskinpa mistään Adrianmeren alueelta löydät hapankorppuja. Silti minä aloitin kakun tekon juuri niistä.  Ripaus oliiviöljyä kakun pohjalle toi heti Adrianmeren tuoksua. Ja täytteessä tuoksua ja makua rakkaalta aluelta tuli vaan lisää ja lisää.
Tästä ohjeen määrästä saat oikein reilun kokoisen kakun, joka riittää isommallekin porukalle. Tein sen 28 senttisessä vuoassa, oikein paksu täytteinäsen, meidän perheen maun mukaan, sillä se oli ainoa tarjottava meidän kahvipöydässä perheen isän synttäreillä. Synttärisankari oli menossa iltavuoroon, minä itse olin yövuorossa ja juhlatilaisuus oli järjestetty meidän työvuorojen mukaan. Aikuisten synttäreitä me emme muuten juhli, mutta pienet juhlat lasten kanssa pidetään. Niistä on aina enemmän iloa lapsille kuin meille. Me olemme ne jotka vanhenee. Kun miettii tarkemmin, ei olekkaan paljon juhlittavaa. Mutta kakku oli mahtava. 



Pohja:
300g hapankorppuja
100 g voita
60 g oliiviöljyä
Jauha hapankorput monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi ja oliiviöljy. Sekoita käsin ja laita vuoan pohjalle.  Laita jääkaappiin sen aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
2 prk paprika-sipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
4 dl kermaa
1/2 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 prk à 80 g suolattuja sardelleja
1 iso paprika
1 iso sipuli
1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia
Leikkaa sardellit saksilla pieniksi paloiksi.
Hienonna sipuli, paprika ja rosmariini monitoimikoneessa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa tuorejuusto ja kermaviili.  Lisää seokseen hienonnetut kasvikset ja sardellit.
Vatkaa kerma ja yhdistä tuorejuusto seokseen.
Lämmitä sitruunamehu. Purista pois vesi liivatelehdistä ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää ohuena nauhana täytteeseen,  koko ajan sekoittaen.  Kaada seos pohjalle ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia.



2 kommenttia

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.